Hatsome steunt Cunina

Hatsome steunt CuninaNikky moest een bochtig pad volgen om haar droom te kunnen verwezenlijken. Een pad dat veel obstructies bracht tijdens haar jeugd, zodat ze heel vroeg haar eigen boontjes moest doppen en creatief moest zijn. Een pad vol omleidingen en obstructies, een pad waarop twee prachtzonen opdoken die ze een tijdlang alleen heeft opgevoed.
Het maakte van haar een sterke vrouw met een groot hart, een warme glimlach en een ijzeren werkdiscipline, gevoed door avondschool en extra opleidingen om de beste te worden en met die gouden handen de wereld een mooiere, vrolijker plek te maken.

In dat grote hart is ruimte voor kinderen die net zoals zij ooit, moeten vechten voor hun toekomst.
Daarom gaat van elke Hatsome één euro naar de aankoop van nieuwe naaimachines voor het naaiatelier in Reichenau, KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. In deze school, gesteund door de ngo Cunina, leren kansarme kinderen onder leiding van de goedlachse juf Namazonto, hun eigen kleren naaien maar ze werken ook op bestelling om zo zelfbedruipend te worden, een verhaal dat perfect aansluit bij Nikky’s eigen verhaal.

Cunina: Education for Children Since 1990

Cunina is een ontwikkelingsorganisatie die ervoor zorgt dat kansarme kinderen school kunnen lopen. Want wie onderwijs kan volgen, heeft veel meer kans op slagen in het leven.

logo CuninaIn de Muntuyedwa School in Iziphezi bouwde Cunina in 2009 drie nieuwe klaslokalen die dienst doen als skill centre: in één klas is een naaiatelier ondergebracht, in de twee andere klassen het houtbewerkingsatelier. Mildred geeft de kinderen van het 5de, 6de en 7de leerjaar naailes. Op het einde van het schooljaar zijn de leerlingen van het 7de leerjaar in staat om hun eigen schooluniform te maken. Wat een mooi vooruitzicht!

Met elk verkocht item steunt Hatsome de aankoop van naaimaterialen en machines. Want Nikky weet als geen ander dat wie onderwijs kan volgen meer kansen heeft op slagen in het leven.

Ook jij kan Cunina steunen met peetouderschap of steun aan één van de projecten in Nepal, Haïti, Brazilië, Oeganda, Filippijnen of Zuid-Afrika.

Lees er alles over op www.cunina.org

Cunina naaiatelier ReichenauCunina Zuid-Afrika